Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

sånn ser den ut

forsker med en illustrasjon av hvordan partikkelen kan se ut.

Det er skrevet mye om gudepartikkelen den siste tiden, og det er ikke så lett å forstå. Det forstår jeg. Og jeg forstår det med gudepartikkelen, har forsket litt på den selv opp igjennom. Og siden det sikkert er flere av dere som skal skrive særoppgaver og andre publikasjoner om dette som skal leveres i morgen tidlig og skal være på minst 2000 ord har jeg tatt på meg oppgaven å forklare dette enkelt. Det er nemlig enkelt. Jeg er flink til å forklare ting, selv om jeg mangler pedagogisk utdanning (annet enn å ha datet en lærer back in the days på ungdomsskolen).

«Gudepartikkelen» er den manglende biten i kabalen som kalles standardmodellen. Standardmodellen for partikkelfysikk er intet mindre enn den modellen som forklarer hvordan alt i verden er bygget sammen, av verdens minste byggeklosser: Partikler.

Dette er en partikkel som har en masse, denne massen kan typisk være 125 g. Med andre ord veldig lite. Ekstremt lite. Sikkert ikke så lett å få øye på med det blåe øyet.

Denne artikkelen er jo helt ren. Det er viktig med god hygiene i disse parasittider, så vi kan tenke oss at denne renheten kan få uante muligheter innenfor bransjer som bandt annet antibact-bransjen eller narkotikabransjen, der renhet og mangel på renhet er veldig viktig.

Smaken er foreløpig ukjent, mulig dette er en ny smak, ala umami, som ble oppdaget for få år siden pga flymatens manglende smak.

«Jobben» til partikkelen skal også være å gi masse til partiklene en atomkraft består av. Uten masse ville partiklene bare fare gjennom kosmos uten å være i stand til å binde seg til hverandre (litt sånn som oss…), og bli til byggestenene alt i universet er satt sammen av – fra planeter til mennesker.

Med andre ord er gudeartikkelen det vi alle er bygd opp av. Det er vår grunnmur, vi er alle laget av gud. Vi er gud. Vi er guds artikkel, gud er vår. Betyr dette at vi nå kan bestemme og sitte i skyene, slik gud hittil har hatt enerett på? Eller betyr dette at vi ikke lenger blir styrt som puppets med en puppeteer som drar i tråene? Dette kommer til å ha enormt mye å si for verdens religioner. Men også for værdens ikke-religioner. Hva med de som ikke har trodd på gud og jesus og nissen, nå som artikkelen er funnet. Vi er alle gudommelige.

Dette blir spennende å følge med på videre.

Reklamer