Stikkord

, , , , , , ,

Kjekk mann koser seg i trappen

Kjekk mann koser seg i trappen

Jeg digger trapper. De er fine å se på, majestetiske mesterverk, flotte konstruksjoner, fatter ikke at det er mulig. Hvordan greier de å bygge trapper? Ufattelig!!!

Trapper finner i mange former og farger. Av og til er de runde, som spiraler. Andre ganger avsatser og stykkevis, nesten som Ibsen sa «hvorfor gjøre fullt og helt, når man kan gjøre stykkevis og delt». Jeg synes det er fint med glatte, buede rekkverk malt i lyse farger. Eller mørk brunt.  De er sikkert pusset og slipt møysommelig av kjærlige  hender, for jeg får sjeldent eller aldri flis når jeg støtter mine puselanker mot slike vakre former.

trapper er trendy. De kan også brukes til ved. Men som oftest er det en lekker skulptur som knytter to verdener sammen. Som to utstrakte hender – for fred og samhørighet.

Ikke la trappens gode rykte ødelegges av saker som f.eks. den om Anthony Trapp som drepte sin kone. Da kan vi heller tenke på positive ting som Honey Trapp. Eller Stairway to heaven. Tenk å hatt en trapp helt opp til skyene… Det hadde vært noe å skive hjem om!

Går trappene egentlig opp eller ned?? Eller er de uendelige, som en slags teleport mellom universer? En trapp er en samling trinn som fører opp eller ned i høyde, på steder hvor det er upraktisk med en skråning eller en rampe. En tre-, og metalltrapp er oftest oppbygd av sidevanger og trinn.

Norges lengste trapp er 4444 trappetrinn opp og 4444 trappetrinn ned. Tilsammen blir det nesten 10 000. Det er de kalde fakta om Flørlitrappen i Lysefjorden i Rogaland. Verdens lengste ligger i Sveits og er over 11 000 trapper lang. Hver vei. Typisk at det er lange trapper i land med høye fjell. Det finnes også egne pornosider på internett for trapper. stairsporn.org.

Jeg vil si at en trapp er den prefererte måten å bevege seg mellom to forskjellige etasjer på. Hva skulle vi gjort uten? Vi kunne sikkert hoppet ned, brukt lianer eller brannstiger (poles),  men det er greit nok ned. Verre opp. Greier ikke hoppe opp en etasje, hvis ikke jeg får hjelp av Andreas Torkildsen, noe jeg ikke hadde hatt noe imot.  Han er fin.

Men tilbake til trapper. Husker dere de trappe-spiral-lekene, de som greide å gå ned trapper? Artig!!! Hvor er de i dag? På fyllingen, eller kanskje i Asia?

Nå som vi spiller mye Mario vet vi jo at det finnes alternativer til trapper, med flyvende pinner som beveger seg rytmisk horisontalt (frem og tilbake, frem og tilbake osv … nesten som sex) , men det frister ikke å sitte med thekoppen i en slik trapp.Blir litt mye hopping. Vanskelig med noe varmt i hendene. Og vanskelig å sitte der å tenke på livet. Nei, la meg beholde trappen min!! Kan sikkert ha en slik pole i tillegg, men det er til helt andre ting (les: sex). Trappen er og blir prefererte måte å bevege seg mellom etasjer, trappen er kommet for å bli. Tenk på det neste gang du ser en trapp, sett pris på den, la den føle seg verdsatt og elsket.

Reklamer